Teder ei välista praamisoodustuste asjus menetluse alustamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praam.
Praam. Foto: Raigo Pajula

Õiguskantsler Indrek Teder ei välista menetluse alustamist, et kontrollida kuu algul kehtima hakanud praamisõidu soodustuste põhiseaduspärasust.

Teder ütles BNSile antud intervjuus, et praamisoodustuste asjus on küsimus tõstatatud ja nii palju, kui nõunikel on ressurssi, seda vaadatakse. «Ma ei välista, et seda kontrollin, sest alati, kui antakse mingit soodustust, tekib küsimus, miks keegi saab soodustuse ja keegi ei saa,» märkis ta.

Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa parvlaevaliinil hakkas majandus- ja kommunikatsiooniministri määrusega 1. veebruarist kehtima uus hinnakiri, mis muutis parvlaevatranspordi saarte elanikele ja kaubavedajatele odavamaks.

Saarte elanikud, kes elavad rahvastikuregistri andmetel Saare või Hiiu maakonnas, saavad osta parvlaevadele tavahinnast poole odavama soodusreisijapileti. Seejuures on Saaremaa elanikel võimalik sooduspilet osta vaid Virtsu-Kuivastu ja Hiiumaa elanikel Rohuküla-Heltermaa liinil. Soodustuse saamiseks tuleb esitada ID-kaart, mille abil saab tuvastada inimese elukoha.

Samast ajast suurenes mõlemal liinil ka saarte elanike sõiduauto üleveohinna soodustus, mis nüüd moodustab tavahinnast 50 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles