Lasnamäe restoran keeldus punaveterane teenindamast (13)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoran Talleke & Pullike Õismäel.
Restoran Talleke & Pullike Õismäel. Foto: Peeter Langovits

Möödunud nädala lõpus puhkes Tallinna venekeelse elanikkonna seas suur skandaal, kui Lasnamäel asuv restoran keeldus sõjaveteranide ürituse korraldamisest.

Restoranide keti Talleke ja Pullike Lasnamäe restorani, mis on alati silma paistnud heasoovlikkuse ja sooja suhtumisega venekeelsete inimeste jaoks olulistesse teemadesse, hakati ootamatult süüdistama Suure isamaasõja veteranide ja Leningradi blokaadi üleelanute jaoks korraldatud heategevusliku ürituse nurjamises, kirjutas portaal Rus.postimees.ee.

Asi on jõudnud avalike üleskutseteni boikoteerida Pinna tänaval asuvat restorani sealse juhtkonna «sigaduse» eest.

Heategevusorganisatsiooni «Lootus sinuga» veebilehel avaldati süüdistus: «Sõbrad! Täna juhtus tragöödia! Meie plaanid organiseerida jõuluüritus blokaadi kangelastele, veteranidele ja endistele alaealistele vangidele varisesid hetkega kokku, kui meile helistas Aleksandr Arbekov. Ta teatas, et sõjaveteranid ei sobi Pinna tänava restorani Talleke ja Pullike kontseptsiooniga kokku ning et heategevus ei huvita neid üldse, sest nad ei saa aru, milleks seda vaja on… Kui ma pakkusin talle raha, ta keeldus, öeldes et asi on põhimõttes. Kuna meil oli leping Vassili Luziniga, siis pöördusin tema poole. Luzin pidas pikki läbirääkimisi, püüdes seda sigadust ära hoida. Aga argumendid said otsa, kui teine pool teatas, et ei saa kogu selle asja mõttest aru..»

Edasi teatas moderaator, et lõpuks probleem lahenes ning ürituse jaoks leiti uus koht. Rus.postimees.ee andmetel toimub see 22. detsembril ikkagi Tallekeses ja Pullikeses, kuid Õismäe omas.

Inimesed reageerisid asjale üsna teravalt. Õli valas tulle ka portaal Baltnews, mis kajastas peamiselt heategevusühingu arvamust. Rus.postimees.ee küsis kommentaari ka konflikti teiselt osapoolelt ning sai vastuse, mis näitab kogu asja hoopis teises valguses.

«Me oleme selle kirjutisega tuttavad. Selles olev informatsioon ei vasta tõele ei üldises plaanis ega detailides,» teatas restorani esindaja Baltnewsis avaldatud teksti kohta, mis oli vene kogukonna marru ajanud.

«Ametlikke läbirääkimisi ühinguga «Lootus sinuga» pole me pidanud. Nad pöördusid meie poole 7. detsembri õhtul ning esitasid täiesti vastuvõetamatud tingimused. Meie keeldumisel otsustati teha üritus teises kohas. Tekkinud olukord meile loomulikult ei meeldi, sest me oleme alati suhtunud heategevuslikesse üritustesse austuse ja lugupidamisega ning neid on korduvalt peetud ja peetakse meie restoranis ka edaspidi. Kuid igasugune šantaaž ja mainekujundus kõige nõrgemate arvel on meile vastuvõetamatu,» teatas Pinna tänava restoran.

Edasi kirjeldas restorani esindaja juhtunut täpsemalt: «Meile täiesti tundmatu tütarlaps teatas kolmapäeva õhtul telefonis, et restoran tuleb reserveerida 75 blokaadiohvrile mõeldud ürituse jaoks. Ta soovis ka värvimuusikat, dj-d ja viit kasti viina. Kui meil tekkisid kahtlused ürituse eesmärgis, palusime tal esitada külaliste nimekirja ning nende staatust tõendavad dokumendid. Samuti dokumendid, mis tõendaksid ühingu tegevust ja kogutud rahade kasutamist. Sellele ta vastas järsu äraütlemisega ning ähvardusega rikkuda restorani maine. Kõike ülaltoodut arvestades ei saanud me sellise ürituse korraldamisega nõustuda.»

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles