ERR.ee: «Presidendi kärajatel» tõdeti ELi sobivust väikeriikidele

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärajatepäeva teise poole sisustas president Ilvese ja Oxfordi ülikooli ajalooprofessori Norman Davies'i avalik kahekõne.
Kärajatepäeva teise poole sisustas president Ilvese ja Oxfordi ülikooli ajalooprofessori Norman Davies'i avalik kahekõne. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli aulas peeti teist korda väitluspäeva «Presidendi kärajad», kus muu hulgas tõdeti, et väikeriikidel on Euroopa Liidus märksa paremad võimalused kestmajäämiseks.

Väitluspäeva hariduseteemalises pooles räägiti palju õpetaja rollist ja sellest, kuidas saadakse heaks õpetajaks ning mille järgi hinnata õpetaja headust. Muret teeb see, et noori õpetajaid on meie koolides järjest vähem, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Juhkentali gümnaasiumi õpetaja Irina Gross tutvustas teist aastat kestvat noore õpetaja koolitusprogrammi «Noored kooli», mida koos Tallinna Ülikooliga korraldatakse teist aastat.

Kärajatepäeva teise poole sisustas president Ilvese ja Oxfordi ülikooli ajalooprofessori Norman Davies'i avalik kahekõne.

Ühel meelel oldi selles, et Euroopa Liit on kõige muu kasuliku kõrval eriti sobiv väikestele riikidele. See on foorum, kus neil on varasemate aegadega võrreldes märkimisväärselt paremad võimalused kestmajäämiseks ning olulistes küsimustes kaasarääkimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles