Europarlament kinnitas Juhan Partsi kontrollikoja liikmeks (7)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Parts
Juhan Parts Foto: Liis Treimann

Europarlamendi täiskogu kiitis täna heaks Eesti esindaja Juhan Partsi nimetamise Euroopa Kontrollikoja liikmeks.

Partsi nimetamise poolt hääletas 488 ja vastu 133 europarlamendi saadikut.

Europarlamendi täiskogu kinnitas Partsi ametisse salajasel hääletusel. Partsi ametisse kinnitamiseks oli vaja täiskogu häälteenamust.

Eelmise nädala esmaspäeval, 5. detsembril, kuulas Euroopa Kontrollikoja liikmekandidaati Juhan Partsi europarlamendi eelarvekontrolli komisjon, mis toetas tema saamist kontrollikoja liikmeks. Salajasel hääletusel sai Parts komisjonis 15 poolthäält, 5 vastuhäält ja 1 jäi erapooletuks.

Sisuliselt otsustab kontrollikoja liikme ametisse nimetamise siiski Euroopa Liidu Nõukogu, mis teeb seda tõenäoliselt järgmisel nädalal.

Europarlamendi otsus ei ole Euroopa Liidu Nõukogu jaoks siduv. Nõukogu võib kandidaadi ametisse nimetada ka europarlamendi negatiivse arvamuse korral. Nii juhtus viimati septembri lõpus, kui nõukogu kinnitas Malta esitatud kandidaadi kontrollikotta hoolimata sellest, et Euroopa Parlament oli tema kandidatuuri maha hääletanud.

Valitsus otsustas esitada Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva 50-aastase Partsi Euroopa Kontrollikoja liikme kandidaadiks 10. oktoobril.

Eesti eelmine esindaja Euroopa Kontrollikojas oli Kersti Kaljulaid, kelle riigikogu valis oktoobris Eesti presidendiks.

Euroopa Kontrollikoda kontrollib Euroopa Liidu raha korrakohast kasutamist. Euroopa Kontrollikoja tööd juhib kolleegium, kuhu kuuluvad 28 Euroopa Kontrollikoja liiget – üks igast Euroopa Liidu liikmesriigist. Euroopa Kontrollikoja liikme ametiaeg kestab kuus aastat.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles