Tartus müüakse krunti kaitsealuse taime kasvukohas

, Tartu Postimehe praktikant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruntide müügikuulutus Kvissentali elurajoonis. Müügis on ka krunt aadressil Hauskari 3, kuid praeguse seisuga sellel ehitusluba pole, kuna naaberkruntidel kasvab ahtalehine ängelhein
Kruntide müügikuulutus Kvissentali elurajoonis. Müügis on ka krunt aadressil Hauskari 3, kuid praeguse seisuga sellel ehitusluba pole, kuna naaberkruntidel kasvab ahtalehine ängelhein Foto: Margus Ansu / Postimees

Kinnisvarafirma Fausto Grupp tahab Tartu servas Kvissentali elurajoonis ehitada elamud enam kui sajale Emajõe-äärsele krundile. Neist kuuel kasvab aga looduskaitsealune taim, mistõttu on ehitusplaan seal ohus.

Väliselt karuputke meenutav ahtalehine ängelhein on III kategooria kaitsealune taim, mis tähendab, et hävimisohu vältimiseks on see kaitse alla võetud.

Fausto Grupp kinnitab oma reklaamis aga, et neile kuuele krundile, kus taim kasvab, kerkivad eramud. Vähe sellest – ehkki keskkonnaamet kooskõlastas 2014. aastal projekti tingimusega, et ehitustööde ajaks jäetaks need krundid taraga ümbritsetud haljasalaks, on praeguseks kuuest krundist viis juba müüdud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles