Esikülg 15. detsember

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäev, 15. detsember 2016

Nr 293 (7889)

Sundravi

Vaimsete häiretega kurikaelad tuleb vangla asemel toimetada psühhiaatriakliinikusse.

Eesti lk 4

Plaan ohus

Looduskaitsealune taim ahtalehine ängelhein armastab kasvukohana metsaservi, niiskeid niitusid ning ka hinnalisi majakrunte Tartus Emajõe ääres.

Eesti lk 5

Uus tõus

2007.–2008. aasta finantskriisist madalseisus olnud ja nüüd oma konkurentsivõime arendamisse tublisti panustava Soome majandus on kasvuteel.

Majandus lk 12

Jõuluroog

Õige verivorst peab olema tugeva tekstuuri ja küllusliku maitsega, leiavad Tarbija toimetuse kehitusel 11 verivorsti proovinud inimesed.

Kodu lk 29

Tsitaat

Rail Balticu konsultant Kaido Zimmermann:

Tartus ja Tapal pole ühtegi kohta, kust saaks uue raudtee läbi viia.

Majandus lk 10–11

Gigantide heitlus

Mobiilside kauba peale

Tulevikku vaatava telekomiettevõtte teenuste kompotis peavad olema esindatud vähemalt fiksinternet, mobiilside ja teleteenused. Lisavürtsid on lubatud – kes vahendab muusikat, kes digiraamatuid, kes mobiilimakseid, kirjutab tehnikaportaali toimetaja Aivar Pau.

Lk 2

Metsapoliitika

Mittesäästlik raie

Eestis on riiklikku juurdekasvu- ja raiestatistikat tehtud meetoditega, mille tulemused ei võimalda puidukasutuse säästlikkust selgelt hinnata. Säästliku raiemahu ülempiir peab lähtuma netojuurdekasvust, kirjutavad Raul Rosenvald, Asko Lõhmus ja Kaie Kriiska.

Lk 18

Haridus

Andekate edenemine

Eesti 15-aastaste õpilaste hulgas on tipptasemel ülesannete lahendajaid isegi rohkem kui Soomes. Kõigi laste potentsiaali maksimaalse arengu toetamisel peavad jõud kokku panema nii lapsevanemad, koolid kui ka kogukond, leiab haridusteadlane Viire Sepp.

Lk 19

Elustiiliäri. Möödunud nädalaks oli terviseamet saanud infot 7455 toote ja 66 ettevõtte kohta, kes Eestis e-suitsudega kaubitsevad.

Tagantjärele kontrolli alla

Seni mõnusat vabadust nautinud e-sigaretiturul hakkavad kehtima ühtsed mängureeglid. 20. novembriks pidid kõik e-sigarettide müüjad esitama terviseametile aruande müüdava kraami koostise kohta. See info läheb Euroopa Liidu ühisesse andmebaasi.

Seaduse järgi tuleb hakata kontrollima, kas müüdavad vedelikud ja e-sigaretid vastavad euronormidele. 20. maist 2017 ei tohi direktiivile mittevastavat kraami enam müüa, näiteks täitevedelikke suuremas kui kümnemilliliitrises pudelis.

Eesti lk 6

FB

Vanausuliste palvela vabanes majavammist

Tallinnas Kristiine linnaosas vaiksel kõrvaltänaval asuv vanausuliste palvela tehti tänavu linnalt saadud 130 000 euro toel nii seest kui ka väljast korda. Ühtlasi said värskendatud ikonostaasi ja ikoonikapid, tööde käigus taastati ikoonikappide ehisdekoori originaalne kullatis, mis paksu värvikihi alt välja puhastati. Remonti vajavad veel vaid pühakoja kõrvalruumid, näiteks eeskoda, ning samuti oleks palvelal tarvis korralikku lühtrit. PM Foto: Liis Treimann

Eesti lk 8–9

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles