Kvoodipagulasi tänavu enam Eestisse ei tule (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria lapspõgenik
Süüria lapspõgenik Foto: Jane Barlow/PA Wire/PA Images/Scanpix

Sel aastal enam Euroopa Liidu rändekava alusel Eestisse uusi pagulasi ei saabu, mis tähendab, et tänavu saabus selle programmi raames Eestisse kokku 77 sõjapõgenikku.

«Käesoleva aasta jooksul Eestisse enam Euroopa rändekava alusel ümberpaigutatavaid ega -asustatavaid sõjapõgenikke ei saabu,» ütles siseministeeriumi kommunikatsiooninõunik Karin Kase kolmapäeval BNS-ile.

Kolmapäevase seisuga on Eestisse Euroopa rändekava alusel elama asunud 77 sõjapõgenikku.

Kreekast on ümber paigutanud 66 ja Türgist ümber asustatud 11 niinimetatud kvoodipagulast. Eesti kahe aasta kvoot vastavalt Euroopa Liidus saavutatud kokkuleppele on 550 sõjapõgenikku. Ümberpaigutamine toimub Euroopa Liidu seest, seni Kreekast, ja ümber asustatakse väljaspool ELi põgenikelaagritest, seni Türgist.

77 pagulase seas on 19 pere. Mehi on 23, naisi 19, lapsi 35. Lapseootel või vastsündinuga naisi on kuus, eakaid kaks, raske terviseprobleem oli ühel rahvusvahelise kaitse saanul.

Rändekava alusel Eestisse saabunud põgenikud on seni paigutatud elama kaheksa maakonna omavalitsustesse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles