Samblaküttel kirbukott

Arter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhjapõder Ruudi – ehk Rangifer Tarandus – on planeedi kiireim sprinter ja osavaim konspiraator, sest tegeliku kingivedaja varjamiseks kasvavad sarved isegi emasloomadel! Ainsana hirvlastest, sest jõuluõhtul teie elamise katusel maanduv Ruudi kuulub just sellesse sugukonda.

Tekst ja foto Põhjapõdra analüüsitoimkond

Ruudi (looma õige nimi on toimetusele teada) pikkuseks on 2000–2200 mm ja turja kõrguseks maapinnast 1100–1400 mm. Ennevanasti olid põhjapõdrad tunduvalt suuremad, sest ka kingitused olid siis toekamad ja raskemad – praktilise meelega talupojad soovisid kingiks kas seapõrsast või uut ahju –, aga tänapäeval on kingid tuntavalt kergemad. Mõelge nüüd ise, mitu nutitelefoni saab ühe korraliku ahju asemel kaasa haarata...

Seoses rahvaarvu kasvuga on tänapäeval esikohal pigem põtrade kiiruslikud omadused ja loomad valitakse ametisse armutu konkursi alusel. Kui mõni algaja astronoom või ufoloog räägib teile taevas kiiresti liikuvatest kummalistest tulukestest, siis pole need maavälist päritolu lennumasinad, vaid hoopis valiksõelumiseks kiirendamist ja manööverdamist harjutavad noored põdrad. Õppesõiduks kasutatava saani pärasse kinnitatakse enamasti vähemalt üks heledasti põlev latern, et mõni lennumasin trenni tegevale koosseisule tagant selga ei põrutaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles