Tiina Kangro läheb Juhan Partsi asemel riigikokku (3)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Kangro.
Tiina Kangro. Foto: Peeter Langovitš/ Postimees

Riigikogu juhatus otsustas, et seoses parlamendisaadiku Juhan Partsi tagasiastumisega asub 16. detsembril riigikogu liikmeks Tiina Kangro.

Tiina Kangro kinnitas Postimehele, et on otsustanud riigikogu liikmeks astuda. Täna kohtus ta sotsiaalkaitseminister Kaia Ivaga (IRL), kellega koos pandi paika, millised võiksid olla teemad, mida üheskoos edasi ajada.

«Minu prioriteet on endiselt see, et teha ära midagi inimlikuma Eesti jaoks, eeskätt pidades silmas omaste hooldajaid, aga ka erivajadusega inimesi, eakaid. Võtame ette nii palju, kui uude koalitsioonilepingusse ja praegu juba käimasolevatesse projektidesse, nagu töövõimereform, erihoolekande süsteemi ümberehitamine jms, mahub,» rääkis ta.

Otsuse tegemine oli Kangro sõnul keeruline, sest sellega lõppeb ühtlasi ka tema pikk karjäär ajakirjanikuna. «Ma olen väga pikki aastaid oma ajakirjanikukarjääri üles ehitanud ja meediajuhi ning ajakirjanikuna ka arvestatavale positsioonile jõudnud. Aegade jooksul on mul ajakirjanikuna õnnestunud teemasid tõstatades viie või kuue seaduse muudatused esile kutsuda,» rääkis ta.

«Kui ma nüüd üritan samu eesmärke realiseerida teiselt positsioonilt, siis kas see avab uusi võimalusi või äkki on võimalused hoopis väiksemad. Seda ma praegu ei tea, aga selge on see, et tuleb järele proovida – eks siis saab teada,» lisas Kangro.

Kangro tõdes, et kuigi ta läheb riigikokku parteituna, peab ta arvestama, et poliitikasse minek seab talle edaspidi teatud piirangud. Ka tekkis riigikokku minemise moment alles poole aja pealt – parlamendis on uute valimisteni jäänud olla kaks aastat. Ta selgitas, et oli moraalselt valmis riigikokku minema kohe pärast valimisi, kuhu tema ja kolm inimest puuetega inimeste võrgustiku esindajatena kandideerisid.

Riigikogu IRLi fraktsiooni aseesimeesteks valiti täna hommikul endiste aseesimeeste Juhan Partsi ja Viktoria Ladõnskaja asemel Andres Metsoja ja Siim Kiisler.

Europarlamendi täiskogu kiitis eile heaks Eesti esindaja Juhan Partsi nimetamise Euroopa Kontrollikoja liikmeks.

Tiina Kangro on töötanud ETV programmidirektorina ja ETV peadirektori kohusetäitjana. Aastast 2004 on ta Linnalehe peatoimetaja, samuti on ta olnud ETV saate «Puutepunkt» produtsent. Kangro kogus Harju- ja Raplamaa valimisringkonnas 1669 häält. Tema loobumisel pääseks parlamenti samas ringkonnas 1536 häält saanud Aivar Riisalu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles