Metsatöösturite lobi survestab aina rohkem raiuma (6)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsateadlased hoiatavad, et Eesti metsade senisest intensiivsem majandamine seab ohtu nende liigirikkuse.
Metsateadlased hoiatavad, et Eesti metsade senisest intensiivsem majandamine seab ohtu nende liigirikkuse. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimased ligi kümme aastat on metsatöösturitel olnud võidukad – annetused erakondadele ja tuttavad inimesed keskkonnaministeeriumis on aidanud muuta metsaseadust aina kirvesõbralikumaks. Uued õgvendused on tulekul.

1990. aastatel ja läinud kümnendi algul läks metsade raiumine riigis samuti ülekäte ning siis saavutasid keskkonnakaitsjad avaliku pahameele toel seaduste karmistamise. Ent metsatöösturid kogusid end ja nende lobitöö võttis täiesti uued mõõtmed. Mõnede Postimehega vestelnud nn vana kooli keskkonnakaitsjate hinnangul – nime nad mõistagi avaldada ei soovi – on keskkonnaorganisatsioonidest aga saanud pigem Euroopa Liidule projektide kirjutamise bürood. On palju mõnusam kasutada euroraha kaitsealade arendamiseks või näiteks soode taastamiseks kui võidelda tagajärjetult metsatöösturite võimsa lobiga.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles