Jääkamakaga pihta saanud naine sai viga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna sai Tallinnas Pärnu maanteel jääkamakaga pihta naine, kes toimetati haiglasse.

Politsei väitel said nemad teate õnnetusest kell 12.45. Politsei andmeil juhtus õnnetus Tallinnas Pärnu maantee ja Süda tänava ristmikul, kus naisele kukkus pähe jäätükk.

Teadvusel olnud 32-aastane naine viidi haiglasse. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Põhja-Eesti regionaalhaiglast öeldi Postimees.ee’le, et viga saanud naise seisund pole eluohtlik. Nüüd tehakse naisele kõik vajalikud uuringud ja osutatakse abi.

Sündmuskohal olnud inimese sõnul juhtus õnnetus Pärnu maantee 30 ees. Selle maja esimesel korrusel asub restoran Kapten Tenkeš. Politsei sulges õnnetuspaigas jalakäijatele kõnnitee.

Jää oli kukkunud Pärnu mnt 30 ja 32 majade ühenduskoha juures, nii et kohalviibinud politseiniku sõnul on esialgu väga raske öelda, kumma maja katuselt saatuslikud jäätükid alla kukkusid.

Pärnu maantee 30 maja üks omanik Margus Pissarev ütles Postimees.ee’le, et ei pea lume või jää kukkumist enda maja katuselt tõenäoliseks. «Meil on katusekalle õue poole, kuidas need purikad saaksid siis tänava poole kukkuda,» lisas ta.

Pissarevi sõnul ta mõne haldusfirmaga maja hooldamiseks lepingut sõlminud ei ole ning käis sel talvel korra ise katuselt lund lükkamas. «Sai hoovi poole lükatud, seal ei saagi tänava poole lükata, ülesmäge ju ei lükka,» märkis ta.

Pissarev märkis, et palju tõenäolisem on see, et lumi ja jää sadasid alla naabermaja katuselt või kahe maja vahel olevalt tulemüürilt. Ta rääkis, et naabermaja katuseäärel on praegugi näha jääpurikaid ning lisas, et kõrvalmajale kerkis hiljuti pealeehitus. Tulemüüri kohta ütles Pissarev, et see on katustest kõrgemal ning ta ei osanud öelda, kellele see võiks kuuluda.

Pärnu mnt 32 maja haldamisega tegelev Konstantin on veendunud, et nende maja katuselt ei saanud jää mingil juhul kukkuda. «Tänavalt vaadates on ju näha, et jää on kukkunud kahe maja piirile. Aga Pärnu mnt 30 maja juures on näha, et sealt tilgub vett ja ilmselt kukkus ka jää nende katuselt,» ütles maja asjadega tegelev mees Postimees.ee’le.

Ta viitas sellele, et õnnetuspaigale kõige lähemal oleva naabermaja akna kohal olev markiis oli ülevalt tilkunud veest läbimärg. Konstantin kinnitas, et neil on sõlmitud leping, mille alusel käib üks firma regulaarselt katust puhastamas.

Politsei polnud pärastlõunal tema poole veel pöördunud. «Politseiga ma rääkinud pole, aga kui tänavalt vaadata, siis minu meelest peaks selge olema, kust see jää kukkus,» lausus Konstantin.

Mupo andmetel on sel talvel katustelt koristama jää ja lume kohta Tallinnas alustatud 373 menetlust ning trahve on määratud 5559,14 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles