Loomaaias taas üks lõbus nädalavahetus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani makaak ahvipäeva ootel.
Jaapani makaak ahvipäeva ootel. Foto: Maaja Kitsing

Homme peetakse loomaaias ahvipäeva. Kingitusi saavad šimpansid ja jaapani makaagid (üks neist pildil), inimlastele toimuvad keskkonnahariduskeskuses aga põnevad töötoad ja näidatakse filmi nöbinina-ahvidest. Täpsemalt ahvipäevast loomaaia kodulehel ja Facebookis.

Eile oli sünnipäev emajääkaru Friidal. 14 aastat tagasi 16. detsembril Tallinna loomaaia kitsukeses karupuuris ilmale tulnud Friida oli oma vanemate Franzi ja Vaida neljas ning ühtlasi viimane järglane. Nüüdseks on ta juba ise edukalt üles kasvatanud ühe jääkarupoja ja praegu ametis möödunud kuu lõpus sündinud teise poja üleskasvatamisega. Pisikesel jääkarupojul avanesid sel nädalal silmad, vaata videot «Jääkarumõmmi kolmas elunädal».

Loomaaednikud on ametis kaljukitsede-mägilammaste sõrgade värkimisega. Ühed nutikamad kitslased, markuurid ehk keerdsarvkitsed on aga nii hästi ära õppinud sarvede ümber visatavast püüdmislingust hoidumise, et nende kättesaamine on paras pähkel. Eriti hästi valdavad seda kunsti kogenud loomad, kes ei torma ringi, vaid seisavad paigal, lasevad püüdmislingul juba sarve puudutada ning viimasel hetkel tõmbavad pea eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles