Ratas: omad saavad alati rohkem kriitikat kui teised (15)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas ütles, et kui tal on vaja valitsuspartnerite juhtide Jevgeni Ossinovski või Margus Tsahknaga riigiasju arutada, siis on seda tehtud Stenbocki maja istungitesaalis.
Peaminister Jüri Ratas ütles, et kui tal on vaja valitsuspartnerite juhtide Jevgeni Ossinovski või Margus Tsahknaga riigiasju arutada, siis on seda tehtud Stenbocki maja istungitesaalis. Foto: Tairo Lutter

Valitsusjuht Jüri Ratase kinnitusel pingutab ta koos parteikaaslastega selle nimel, et Keskerakond muutuks tavaliseks Eesti erakonnaks, kes ei ole iga päev kohtus. «Minu soov on, et erakond saaks tegelda oma põhiküsimusega, milleks on Eesti poliitika kujundamine ja oma arvamuse kaasa ütlemine,» rääkis ta ning kinnitas, et hindab kõrgelt koos- ja meeskonnatööd valitsuspartnerite, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ning Isamaa ja Res Publica Liiduga.

Jüri Ratas, üks Postimehe enim vaadatud uudiseid täna (intervjuu on tehtud eile – toim) on video sellest, kuidas te Euroopa Ülemkogul härrasmehelikult Suurbritannia peaministri Theresa May piinlikust üksindusest päästsite ja temaga rääkima läksite. Millest te rääkisite?

Tutvustasin ennast. Ütlesin, et Ühendkuningriik on oluline Euroopale, rääkisime mõned sõnad seoses Brexitiga ja ma kasutasin võimalust rääkida seoses meie kuulumisega NATOsse sellest, et järgmise aasta esimeses pooles tulevad Ühendkuningriigi väed Tapale. Rääkisin meie ettevalmistustest ja tänasin teda osutatud toetuse eest.

Mida arvab May liitlassuhetest Eestiga?

Tegelikult oli mul juba nädalapäevad tagasi temaga telefonivestlus ja ta hindab meid väga kõrgelt. Teisalt ei olnud Theresa Mayga ülemkogul kindlasti nii, et ta istus seal üksinda ja keegi ei tahtnud temaga rääkida. Vastupidi, ta oli paljude teemade edasiaitamisel väga aktiivne.

Me räägime hetkel, kui te olete umbes tunni aja eest tulnud Brüsseli lennult…

Kui nüüd täpne olla, siis Helsingi-Tallinna lennult, aga jah, Brüsselist ma tulin.

Teie eelkäija selles ametis Taavi Rõivas kasutas Euroopas reisimiseks sageli eralennukeid. Kuidas teie lendate?

Liinilennuga.

Äriklassis?

Minu iste oli vist 16D. Nii et kaugel äriklassist.

Ja ilma pardateenindusega kaasneva söögi ja joogita?

Pakuti plastmasstopsis ja salvrätiku peal klaas vett. Mullita. Aga see oli tasuta.

Üks vana lugu, kui nägin teid eelmisel sügisel esimest korda vihasena. See juhtus…

Korvpalliväljakul?

Korvpalliväljaku kõrval Riias, kui Eesti mängis EMi teist kohtumist ja meie koondise mäng oli piinlikult nüri. Te ärritusite nii, et kiskusite demonstratiivselt endal kaelakaardi kaelast.

Te kasutate ilusat kujundit, et see mäng ei läinud. See mäng Belgiaga oli katastroof.

Inimene ärritub, kui ta paneb tohutult palju oma emotsiooni mingisse teemasse sisse, ja see Riia EM oli suurim spordiüritus väljaspool Eestit, kuhu fännid kohale läksid. See pani meeletu vastutuse programmi korraldanud Eesti Korvpalliliidule: sa näed, et kultuuriprogrammis asjad jooksevad, aga sportlikku aspekti pole esimeses kahes mängus üldse. Loomulikult pani see vihastama.

Aga mis teid poliitikas vihastab?

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles