Ringhäälingute liit annab homme David Vseviovile üle Kuldmikrofoni aastapreemia

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Vseviov
David Vseviov Foto: Priit Simson

Eesti Ringhäälingute Liit, Eesti Ringhäälingumuuseum ja Eesti Rahvusringhääling tähistavad laupäeval 90 aasta möödumist ringhäälingu sünnist Eestis ning ühtlasi antakse üle ka Kuldmikrofoni aastapreemia.  

Tänavu saab selle auhinna tuntud ajaloolane ja pedagoog David Vseviov, kes lisaks põhitööle on juba 20 aastat oma tegevusega ringhäälingus avardanud Eesti inimeste silmaringi.

Armastatud raadiosaade «Müstiline Venemaa» jõudis selle aasta novembris 700. saateni ning veebruaris 2017 täitub 20 eetriaastat. Saate materjalide põhjal on ilmunud raamatusari «Venemaa – lähedane ja kauge» ja raamat «Bütsantsi keisrid». 2004. aastal pälvis David Vseviov saatesarja ja raamatute eest Eesti Vabariigi kultuuripreemia.

David on pälvinud Valgetähe V klassi teenetemärgi, Koosmeele auhinna, Aadu Luukase missioonipreemia. Ta valiti 2010. aasta arvamusliidriks. 2016. aastal on David Vseviov üks 50-st Euroopa Kodaniku auhinna laureaadist. 

Kuldmikrofoni laureaadile antakse üle ehtekunstnik Krista Lehari loodud meene ja auhinnaga kaasneb rahaline preemia. Pidulik üritus toimub sel aastal Estonia kontserdisaalis. Aastapäevakontserdist teevad ülekande Klassikaraadio ja ETV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles