Kinnipidamiskeskus maadleb piire kompavate asukatega (7)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olukord Harku kinnipamiskeksuses on mõne asüülitaotleja käitumise tõttu muutunud pingelisemaks. Murele juhtid kuu alguses korraldatud protestil tähelepanu ka üks keskuse asukas, kes kandis käes plakatit kirjaga: «Kolm asüülitaotlejat on hullud. See koht pole meile ohutu.»
Olukord Harku kinnipamiskeksuses on mõne asüülitaotleja käitumise tõttu muutunud pingelisemaks. Murele juhtid kuu alguses korraldatud protestil tähelepanu ka üks keskuse asukas, kes kandis käes plakatit kirjaga: «Kolm asüülitaotlejat on hullud. See koht pole meile ohutu.» Foto: Andres Putting / Delfi

Harku kinnipidamiskeskuses detsembri alguses toimunud elanike protesti põhjuseks on haruldane juhuste kokkusattumus: keskusesse on korraga sattunud kolm kinnipeetavat, kelle psühhiaatrid on tunnistanud oma käitumismustrilt manipuleerijateks.

Nii põhjendab vähemalt viimastel kuudel toimunud mitut ebatavalist intsidenti kinnipidamiskeskuses korda hoidev politsei. «Tegemist on tõesti üsna haruldase olukorraga,» nendib kinnipidamiskeskuse juht Kristo Lensment. Ta peab silmas, et kuigi keskuse kodukorra piiride testimine on tavaline, sattub sinna siiski vaid üksikuid inimesi, kes on valmis selle nimel mängima oma tervisega.

Nüüd on neid seal kolm ja keskuse sisekliima on muutunud pingelisemaks. Sellest on aru saanud ka teised keskuse elanikud, kes detsembris valmistasid plakati kirjaga: «Kolm asüülitaotlejat on hullud. See koht pole meile ohutu.»

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles