Saadikud soovivad ERRile sõltumatut eetikanõukogu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmu Tammerk
Tarmu Tammerk Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Neli riigikogu liiget tegid ettepaneku kaotada Eesti Rahvusringhäälingus (ERR) senine eetikanõuniku koht ning luua selle asemel ERRist sõltumatu eetikanõukogu. Praegune eetikanõunik peab sõltumatu eetikanõukogu vajadust ebaselgeks.

«ERRi ajakirjanduseetika nõuniku ametikoht on loodud klassikalise meediaombudsmani mudeli põhjal,» ütles ERRi ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk. Tema sõnul on ajakirjanduseetika nõuniku ülesanne tegeleda vastulausete ja kaebustega ning jälgida ERRi tegevuse vastavust ajakirjanduseetika normidele ja tasakaalustatuse põhimõttele.

«Olen rahvusvahelise meediaombudsmanide organisatsiooni juhatuse liige, vahepeal ka selle roteeriv president. Selle organisatsiooni liikmena olen näinud, et ERRi ajakirjanduseetika nõuniku roll on üldjoontes samas võtmes tavapärase meediaombudsmani rolliga. Uue kollektiivse institutsiooni loomise vajadus on seetõttu ebaselge,» ütles Tammerk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles