Toimus Eesti esimene diplomaatiline visiit Alžeeriasse

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisministeeriumi poliitikaosakonna peadirektor Paul Teesalu ja Alžeeria välisministeeriumi Euroopa osakonna direktor suursaadik Abderrahmane Benguerrah allkirjastasid välisministeeriumite vaheliste poliitiliste konsultatsioonide alase koostööprotokolli.
Välisministeeriumi poliitikaosakonna peadirektor Paul Teesalu ja Alžeeria välisministeeriumi Euroopa osakonna direktor suursaadik Abderrahmane Benguerrah allkirjastasid välisministeeriumite vaheliste poliitiliste konsultatsioonide alase koostööprotokolli. Foto: Välisministeerium

Pühapäeval lõppes Eesti esimene diplomaatiline visiit Alžeeriasse, mille pealinnas Alžiiris toimusid esimesed kahe riigi välisministeeriumide vahelised poliitilised konsultatsioonid, teatas välisministeerium.

«Alžeeria on Euroopa jaoks äärmiselt oluline koostööpartner nii regionaalse stabiilsuse tagamisel kui ka rändekriisi kontekstis,» ütles ministeeriumi poliitikaosakonna peadirektor asekantsleri ülesannetes Paul Teesalu, kes juhtis ühtlasi ka Eesti delegatsiooni. «Samuti näeme võimalusi edasiseks kahepoolseks koostööks rahvusvahelistes organisatsioonides.»

Alžeeria delegatsiooni eesotsas oli välisministeeriumi Euroopa osakonna direktor, suursaadik Abderrahmane Benguerrah. Konsultatsioonide käigus olid kõne all kahepoolsed suhted, sealhulgas võimalused edasiseks koostööks e-valitsemise alal ning rände ja julgeolekuga seotud küsimused.

Samuti arutati olukorda Põhja-Aafrikas ja Sahelis, diplomaatilisi jõupingutusi kriiside lahendamiseks Liibüas ja Süürias ning Euroopa Liidu ja lõunanaabrusriikide suhteid.

Teesalu tutvustas Alžeeria kolleegile Benguerrah'le Eesti Euroopa Liidu eesistumise peamisi teemasid ning samuti olukorda Euroopa idanaabruses. Konsultatsioonide käigus allkirjastati välisministeeriumite vaheliste poliitiliste konsultatsioonide alane koostööprotokoll.

Möödunud aastal külastas Eestit Alžeeria siseministeeriumi delegatsioon eesmärgiga tutvuda Eesti kogemusega e-valitsemise valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles