Õismäel nõrgale jääle tikkunud lastele kutsuti korduvalt politsei

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhuke jää.
Õhuke jää. Foto: Marko Saarm / Sakala

Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgenson paneb lapsevanematele südamele, et nad oma võsukesi nõrga jääga Õismäe tiigile ei lubaks. Hiljuti kutsusid tiigi ääres jalutanud inimesed korduvalt välja ka politsei, et lapsed jää pealt ära tuua. 

«Vahepealne kerge külm kaanetas Õismäe tiigi õhukese jääga. Väikesed koolijütsid olid kohe varmad talverõõme nautima ja jää peal liugu laskma. Ei aidanud ka suuremate laste hoiatused ja keelud, et jää ei kanna veel,» sõnas Haabersti linnaosa vanem Marek Jürgenson.

Tema sõnul kutsusid tähelepanelikud inimesed korduvalt välja politsei, et lapsed jää pealt ära tuua.

Tänahommikusel Haabersti linnaosavalitsuse juhtkonna nõupidamisel, kus osalesid ka Lääne-Harju konstaablijaoskonna politseinikud, selgus, et viimasel ajal on politseinikel palju tegemist olnud just nõrgale jääle kippunud lastega.

«Kallid lapsevanemad! Tehke oma võsukestele selgeks, et tiigi jääle minna ei tohi ja peale tundide lõppemist tuleb kohe koju tulla, mitte koos kambajõmmidega Õismäe tiigi ääres eluohtlikke seiklusi otsida,» kutsus ta vanemaid üles rohkem lapsi jälgima.

Seoses soojalainega hakkab jää tiigil tasapisi sulama, kuid seda salakavalam on kaldaäärne õhuke jää. Tiik ei ole küll sügav, aga ebatasase põhjaga.

«Läbi jää vajunud last ei tarvitse madal vesi päästa. Jääkülm vesi teeb oma töö, kui just vanemad koolipoisid appi ei jõua,» lisas Jürgenson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles