Michali esitas juhikandidaadiks 363, Pevkuri 125 reformierakondlast (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal ja Hanno Pevkur.
Kristen Michal ja Hanno Pevkur. Foto: Liis Treimann

Reformierakonna esimeheks kandideerivad jaanuari algul toimuval üldkogul erakonna volikogu esimees ja riigikogu fraktsiooni juht Kristen Michal ning erakonna praegune aseesimees ja fraktsiooni asejuht Hanno Pevkur, kelle seadsid tähtajaks üles vastavalt 363 ja 125 reformierakondlast.

Kummagi kandidaadi ülesseadjate nimekirja ei soovi Reformierakond praegu avalikustada.

Reformierakonna juhatusse pürgib 32 inimest, kusjuures praegusest juhatusest ei soovi jätkata erakonna senine juht, riigikogu aseesimees Taavi Rõivas, endine kauaaegne minister Rein Lang ja riigikokku kuuluv Keit Pentus-Rosimannus.

Rõivas ütles ERRile, et otsustas juba eelmise kuu lõpus, et ei pretendeeri enam erakonna esimeheks, ning selleks, et juhatus saaks uuelt lehelt edasi minna, on mõistlik, et ta teeb väikese pausi ka juhatuse liikmesuses. Samas on ta enda sõnul erakonna jaoks endiselt olemas ja saab vajadusel nii nõu kui jõuga aidata. «Kõikidel juhatuse koosolekutel on meil üldiselt tava see, et on ka kõik fraktsiooni liikmed kohal. Sellest minu aktiivsus kindlasti ei vähene,» ütles ta.

Pentus-Rosimannus on samuti öelnud, et tahab programmi ja organisatsiooni arendamise töös kindlasti kaasa lüüa, aga saab seda teha ka fraktsiooni liikmena.

Lang ütles ERRile, et juhatuse eelmises koosseisus ei õnnestunud opositsiooni jäämist ära hoida. «Ei olnud mul piisavalt aega sellega tegeleda juba tookord ja vähemalt 2017. aastal pool minu elust on väljaspool Eesti Vabariiki. Ma lihtsalt füüsiliselt ei saa sellele pühenduda,» rääkis Lang, kes alustas sel aastal tööd IT-ettevõtte Nortal spetsialistina Lähis-Idas.

Juhatusse kandideerivad tagasi erakonna aseesimehed Kaja Kallas ja Jürgen Ligi ning juhatuse praegused liikmed Arto Aas, Ants Laaneots, Maris Lauri, Urmas Kruuse, Urmas Paet, Kalle Palling, Anne Sulling, Aivar Sõerd ja Urve Tiidus.

Lisaks soovivad juhatusse saada riigikokku kuuluvad Yoko Alender, Deniss Boroditš, Jüri Jaanson, Heidy Purga, Laine Randjärv, Valdo Randpere ja Terje Trei, lisaks Leo Aadel, Joel Jesse, Siim Kallas, Erkki Keldo, Urmas Klaas, Andrei Korobeinik, Kristjan Kõljalg, Rait Pihelgas, Mati Raidma, Maido Ruusmann, Andrus Seeme, Urmas Sukles, Madis Timpson, ja Mart Võrklaev.

Reformierakonna üldkogu valib uue esimehe ja juhatuse 7. jaanuaril.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles