Katuselt kukkunud jääkamakas leidis eile järjekordse ohvri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei sulges õnnetuspaigas Pärnu maanteel pärast juhtunut kõnnitee, kuid jalakäijad üritasid sealt ikka ohtu trotsides läbi trügida.
Politsei sulges õnnetuspaigas Pärnu maanteel pärast juhtunut kõnnitee, kuid jalakäijad üritasid sealt ikka ohtu trotsides läbi trügida. Foto: Toomas Huik

Eile ennelõunal sai Tallinnas Pärnu maanteel katuselt kukkunud jäätükiga pihta 32-aastane naine, kahe viimase lumerohke aasta jooksul on selliseid õnnetusi juhtunud Eestis ridamisi.


Naine viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, sealt öeldi Postimehele, et tema seisund pole eluohtlik. Juhtunu täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Jää kukkus tänavale Pärnu mnt 30 ja 32 majade ühenduskoha juures ja kohal viibinud politseiniku sõnul oli vähemalt esialgu võimatu öelda, kumma hoone katuselt see alla prantsatas. Pärnu mnt 30 hoone esimesel korrusel asub restoran Kapten Tenkeš.

Politsei sulges õnnetuspaigas jalakäijatele kõnnitee, kuid politseilindist ja kõnniteel vedelevatest ähvardava välimusega jäätükkidest hoolimata üritasid inimesed, teiste seas ka vanemad koos oma lastega, siiski ohtlikust kohast läbi minna.

Pärnu maantee 30 maja üks omanik Margus Pissarev ütles Postimehele, et ei pea lume või jää kukkumist oma maja katuselt tõenäoliseks. «Meil on katusekalle õue poole, kuidas need purikad saaksid siis tänava poole kukkuda,» lausus ta.

Pissarevi sõnul ta ühegi haldusfirmaga maja hooldamiseks lepingut sõlminud ei ole ning käis sel talvel korra ise katuselt lund lükkamas. «Sai hoovi poole lükatud, seal ei saagi tänava poole lükata, ülesmäge ju ei lükka,» märkis ta.

Pissarevi sõnul on palju tõenäolisem, et lumi ja jää sadasid alla naabermaja katuselt või kahe maja vahel olevalt tulemüürilt. Ta rääkis, et naabermaja katuse äärel on praegugi näha jääpurikaid, ning lisas, et kõrvalmajale kerkis hiljuti pealeehitis. Tulemüüri kohta märkis Pissarev, et see on katustest kõrgemal, kuid ta ei osanud öelda, kellele see võiks kuuluda.

Pärnu mnt 32 maja haldamisega tegelev Konstantin, kes oma perekonnanime öelda ei soovinud, oli aga veendunud, et nende maja katuselt ei saanud jää kukkuda.

«Tänavalt vaadates on ju näha, et jää on kukkunud kahe maja piirile. Aga Pärnu mnt 30 maja juures on näha, et sealt tilgub vett, ja ilmselt kukkus ka jää nende katuselt,» ütles ta Postimehele.

Konstantin kinnitas, et neil on sõlmitud leping, mille alusel käib üks firma regulaarselt katust puhastamas. «Politseiga ma rääkinud pole, aga kui tänavalt vaadata, siis minu meelest peaks selge olema, kust see jää kukkus,» lausus Konstantin.

Mupo andmetel on sel talvel katustelt koristamata jää ja lume asjus Tallinnas alustatud 373 menetlust ning trahve on määratud kokku 5559,14 euro eest.

Jääpurikate ohvrid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles