Välismaa lühiuudised 22.10.2016

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene saadiku tapja turvas Erdoğani

Venemaa suursaadiku Türgis Andrei Karlovi tapnud Mevlüt Mert Altıntaş oli 15. juulist saati turvanud Türgi presidenti Recep Tayyip Erdoğani kaheksal korral, kirjutas eile kohalik meedia.

Venemaa suursaadiku Türgis Andrei Karlovi tapnud Mevlüt Mert Altıntaş oli alates juulis toimunud riigipöördekatset turvanud Türgi presidenti Recep Tayyip Erdoğani kaheksal korral, kirjutas Hürriyet.

Ankara märulipolitseis kaks ja pool aastat töötanud Altıntaş kuulus presidendi turvameeskonna nn teise ringi. Esimesse ringi kuulub vaid presidendi isiklik ihukaitse.

Türgi võimud otsivad võimalikku sidet Altıntaşi ja Ankara hinnangul 15. juuli riigipöördekatse korraldaja Fethullah Güleni vahel. Muu hulgas uuritakse ka kooli, kus Altıntaş õppis ja mis kuulub Güleni heategevusorganisatsioonide võrgustikku.

Julgeolekujõud on nüüdseks tapmise tõttu kinni pidanud 13 inimest, kelle seas on Altıntaşi lähisugulasi, kirjutas Türgi meedia.

Türgi julgeolekujõud tapsid Altıntaşi saadiku mõrvamisele järgnenud tulevahetuses. AFP/BNS

Hiina piirab videote jagamist sotsiaalmeedias

Hiina piirab videote ja heli jagamist sotsiaalmeedias, teatas eile Briti ajaleht Guardian. Uued reeglid takistavad hiinlastel jagada sotsiaalmeedia kaudu ise salvestatud videoid. Keeld hõlmab muu hulgas Hiina populaarsemaid sotsiaalmeedia keskkondi Weibod ja WeChati.

Videote avaldamine sotsiaalmeedias on muutunud Hiinas populaarseks. Nende keelamisega püüavad Hiina võimud ilmselt ohjeldada nn kodanikuajakirjandust ja rahvusvahelise meedia vahendatud uudiste levitamist. STT/BNS

Mehhikos sai ilutulestikuplahvatuses surma 29 inimest

Mehhiko linnas Tultepecis kärgatas eile plahvatus ilutulestikuturul, surma sai 29 ja vigastada 70 inimest, teatasid võimud. Tuletõrjemeeskondadel kulus plahvatusele järgnenud tulekahju kontrolli alla saamiseks kolm tundi. 300 müügikohaga turg hävis täielikult. Esialgu ei ole selge, mis plahvatuse põhjustas. Sama turg sai kahjustada 2005. aasta tulekahjus. AP/AFP/STT/BNS

Sloveenias vahistati relvakaubitsejad

Sloveenia pealinnas Ljubljanas vahistati kaks meest, vanuses 39 ja 33, neid kahtlustatakse relvadega äritsemises nn süvaveebis, teatas eile Europol. Läbiotsimisel konfiskeeriti suurel hulgal erinevaid tulirelvi, käsigranaate ja laskemoona.

Sloveenia kodanikud müüsid bitcoin’ide eest relvi muu hulgas Prantsusmaale, Rootsi, Suurbritanniasse ja Norrasse. Europoli teadaande järgi on Sloveenias aset leidnud vahistamine ja teised sellesarnased juhtumid muu hulgas märk, et julgeolekukogukond pöörab üha suuremat tähelepanu süvaveebis toimuvale. BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles