Tõllu vastuvõtmine lükkub uude aastasse ja meeskond tuleb pühadeks Eestisse tagasi (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolas Remontowa laevatehases ehitatud parvlaev Tõll.
Poolas Remontowa laevatehases ehitatud parvlaev Tõll. Foto: TS Laevad

TS Laevad loobus kavast võtta Poolas Remontowa laevatehases asuv parvlaev Tõll vastu veel sellel aastal ning juba kohapeale sõitnud laeva meeskond sõidab jõulupühade ja aastavahetuse ajaks Eestisse tagasi.

Seni oli TS Laevade lootus, et õnnestub Tõll vastu võtta veel sellel aastal ja asjaolude soodsal kokkulangemisel jõudnuks laev Eestisse veel aasta lõpus. Nüüd on kindel, et sellel aastal seda ei juhtu, ütles TS Laevade juhatuse esimees Kaido Padar Postimehele.

Laeva meeskond tuleb täna või homme Eestisse tagasi ja läheb uue aasta alguses uuesti Poolasse. Tagasisõidukuupäev ei ole praegu veel selge.

Praegu käivad Tõllu pardal inspektsioonid, et võtta maha veel viimaseid märkusi. «Parem oodata veel nädal või kaks ja teha asjad korda Poolas, kui hakata tee peal või kodusadamas midagi parandama,» lausus Padar.

Poola laevatehases valminud Tõllule on Eesti inspektoritel vähem märkusi, kui Türgis Sefine laevatehases valminud Leigril.

Tõllu toob Poolast Eestisse 11-liikmeline meeskond. Teekonna kestuseks on planeeritud 2-3 päeva. Tõll hakkab sõitma Virtsu-Kuivastu liinil.

Türgis valminud Leiger tegi täna hommikul Rohuküla-Heltermaa liinil esimese liinireisi.

Kui kaugel on teiste parvlaevade ehitus?

Tiiu

Türgis Sefine laevatehases valmival teisel parvlaeval Tiiu algavad jaanuari alguses veekatsetused. Türklased soovisid alustada veekatsetustega jõuluperioodil, aga TS Laevad jõudis laevatehasega kokkuleppele, et kuna jõulud on eestlaste jaoks üks tähtsamaid pühasid, tehakse veekatsetused uue aasta alguses.

Pärast veekatsetuste alustamist läheb laeva üleandmiseni üks kuni poolteist kuud. Leigril võttis veekatsetustest laeva üleandmiseni aega paar kuud, Tiiuga läheb kiiremini, kuna paljud Leigrile tehtud märkused on Tiiu puhul juba arvesse võetud.

Tiiu hakkab sõitma Rohuküla-Heltermaa liinil.

Piret

Poolas Remontova laevatehases on valmimas ka parvlaev Piret, mis hakkab sõitma Virtsu-Kuivastu liinil. Eeldatavasti jõuab Piret Eestisse hiljemalt märtsiks.

«Projekti järgi on Pireti valmimise aeg veebruari lõpp, aga ma arvan, et reaalne valmimisaeg võiks olla on märts. Loodetavasti on märtsi lõpuks kõik neli laeva Eestis olemas,» ütles Kaido Padar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles