Uus USA üksus tuleb Poola paigutatavast brigaadist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA sõdurid kaitseväe esimese jalaväebrigaadi linnakus Tapal.
USA sõdurid kaitseväe esimese jalaväebrigaadi linnakus Tapal. Foto: Scanpix/Virumaa Teataja

Tuleva aasta veebruaris vahetub Tapal teeniv USA kompanii, uus üksus on osa Poola paigutatavast USA brigaadist.

Praegu Tapal teeniv Ameerika 173. õhudessantbrigaadi kompanii suurune üksus lahkub Eestist tuleva aasta veebruari teises pooles ning nende asemele tuleb 69. soomusrügemendi 1. pataljoni kompanii suurune üksus, ütles BNS-ile kaitseväe peastaabi pressiesindaja. Tegemist on soomusüksusega, mille relvastusse kuuluvad tankid Abrams ning jalaväe lahingumasinad Bradley.

69. soomusrügement kuulub Ameerika 4. jalaväediviisi 3. brigaadi lahingüksuse koosseisu, mis alates järgmise aasta algusest hakkab paiknema NATO idatiival.

USA Euroopa maavägede ülem kindral Ben Hodges ütles detsembri keskel, et järgmise aasta algul saabub koos tehnikaga Saksamaale 4000 USA sõdurit, kes saadetakse seejärel Poola.

Hodgesi sõnul saabuvad USA sõdurid Saksamaale Bremerhaveni sadamasse 6. jaanuaril ning saadetakse seejärel koheselt Poola, Balti riikidese ja Rumeeniasse.

«Ma olen kindel väga tugevas signaalis, sõnumis, mis sellega saadetakse, et USA ja ülejäänud NATO, on pühendunud heidutusele,» ütles ta.

NATO juulikuisel Varssavi tippkohtumisel otsustasid liikmesmaad saata alliansi idatiivale neli tuhandemehelist rahvusvahelist pataljoni. Lisaks teatas USA, et Poola saadetakse praegu Colorados asuv soomusbrigaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles