Limonaadimaks ilmselt piimatooteid ei puuduta

Hanneli Rudi
, Tarbija toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti joogijogurtites on väga palju lisatud suhkrut.
Eesti joogijogurtites on väga palju lisatud suhkrut. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuigi esialgu plaanis valitsus n-ö limonaadimaksuga maksustada kõik lisatud suhkruga joogid ja maksumäär oli kavas panna sõltuma pakendi suurusest, mitte joogi suhkrusisaldusest, võib nüüd osa suhkruseid jooke lisamaksust sootuks pääseda.

«Poliitiline kokkulepe oli maksustada lisatud suhkruga joogid. Mina ei ole spetsialist, aga eks selles valdkonnas (maaelu- ja rahandusministeerium – toim) töötavad inimesed peavad vaatama, kas see käib ka piimatoodete kohta,» ütles töö- ja terviseminister Jevgeni Ossinovski (SDE).

Piimatoodete maksustamise teeb keeruliseks neis sisalduv loomulik suhkur laktoos. «Kui sul on väga väikese loomuliku suhkru sisaldusega jogurt, millele on lisatud palju suhkrut, siis lisatud magusa maksustamisel hakkavad tootjad rääkima, et Eesti lehmad annavadki eriti magusat piima,» lausus Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles