Audru vallavanem lubas Pärnu taas suureks teha

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Audru vallavanem Siim Suursild ütles eile pärast Pärnu linna ning Audru ja Paikuse valla ühinemislepingu allakirjutamist, et vallad teevad linna taas suureks. «Audru ja Paikuse. Make Pärnu great again!» teatas ta, laenates USA presidendiks valitu Donalt Trumpi sõnu.

Üle 5800 elanikuga Audru vallal polnud sundi kellegagi ühineda, kuid Suursild pidas seda valla ja maakonna arengut silmas pidades õigeks. Neli aastat tagasi ühines Audru vallaga ligemale kümme korda väiksema elanikearvuga Lavassaare vald ja Suursild pidi tunnistama, et võib-olla surusid nad siis Lavassaarele rohkem oma tahet peale, kui nüüd läbirääkimiste käigus tegi seda Pärnu nendega.

«Kui tavaliselt toimuvad ühinemised tule ja mõõga abil, siis praegu ühineme mõistuse teel,» lausus Pärnu linnapea Romek Kosenkranius enne seda, kui kolme omavalitsuse juhid pastapliiatsi haarasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles