Kämping peab kevadeks Aegna saarelt kaduma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aegna saare kaart.
Aegna saare kaart. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Keskkonnainspektsioon tegi Aegna saarele seadusi eirates kämpingu rajanud ettevõtjale Margo Küttile ettekirjutuse, mille kohaselt tuleb saarel olevad ebaseaduslikud ehitised 16. maiks likvideerida.


Kütt on saarel tegutseva ettevõtte Aegna Reisid OÜ juhatuse liige.

«Kui Margo Kütt ei ole 16. maiks kohustust täitnud, rakendab Keskkonnainspektsioon sunniraha 640 eurot kuus. Sunniraha rakendatakse ettekirjutuse täitmata jätmise korral igal järgneval kuul summas 640 eurot kuni ettekirjutuse täitmiseni,» ütles Keskkonnainspektsiooni Põhja regiooni juhtivinspektor Kris Heinsoo.

Ta selgitas, et nii kestab see kuni 16. augustini 2011. Inspektsioon ei määra Küttile mingeid uusi tähtaegu, vaid sunniraha nõutakse sisse korduvalt, igas kuus.

«Juhul kui ettekirjutus ei ole 16. augustiks 2011 täidetud, rakendab Keskkonnainspektsioon asendustäitmist. Vastavalt asendustäitmise ja sunniraha seaduse paragrahv 15 lõikes 1 sätestatule nõutakse asendustäitmise kulud sisse Margo Küttilt,» lubas keskkonnainspektor.

Heinsoo rõhutas, et mitu aastat tagasi Aegna saarele ilma kaitseala valitseja nõusolekuta püstitatud 11 kämpingmaja ja käimla asuvad riigimaal, mitte hoonete püstitaja enda maal, ja kehtiva kaitse-eeskirja kohaselt kaitseala sihtkaitsevööndis.

«Margo Kütt avaldas algselt soovi hooned seadustada, kuid see tal ei õnnestunud. Ka ei ole Kütt hooneid riigimaalt siiani iseseisvalt likvideerinud, kuigi on lubanud seda teha ja on teadlik, et keskkonnaamet kui kaitseala valitseja ei aktsepteeri riigimetsamaale loata püstitatud hoonete jätmist praegusesse asukohta,» rääkis inspektor.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles