Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Keskealine naine jäi langetatava puu alla

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Võrumaal kaotas teisipäeval elu 53-aastane naine, kes jäi Rõuge vallas Augli külas asuvas metsas langetatava puu alla ja suri sündmuskohal. Lõuna prefektuuri teatel tegi raietöid 32-aastane mees.

Augli külavanema Silvi Luha sõnul oli hukkunu kohalik ja tema eluaegne naaber. «Hästi tore naine oli, väga abivalmis,» lausus ta.

Eilsest puhkusel viibiv Rõuge vallavanem Tiit Toots kuulis juhtunust üleeile, kuid täpsemat informatsiooni tal polnud. Ka vallavanem teadis hukkunut hästi. «Oleme väike kogukond ja väikeses kogukonnas teavad kõik kõiki ja kõik hoiavad kokku. See õnnetus oli väga halbade juhuste kokkulangemine ja suur šokk kogu piirkonna jaoks,» ütles ta.

Nii traagilist õnnetust Toots varasemast ei mäleta. «Eks aeg-ajalt ole ikka metsatöödel olnud, et inimene on puud langetanud ja see on kuidagi halvasti kukkunud ja on õnnetus juhtunud, aga et keegi on teel kõndides puuga pihta saanud, seda ei ole ma kuulnud,» rääkis ta.

Küsimusele, kas puulangetaja võis olla valla tellitud, vastas vallavanem, et valla hallata on kalmistud ja pargid, kuhu ohtlike puude langetajaid tellitakse, aga seda, kes langetas teisipäeval Augli külas puid, ei osanud ta öelda.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri Võru abiprokuröri Riita Serikova sõnul algatas politsei hukkunud naise surma asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetluse karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest ja mille eest võidakse karistada kuni kolmeaastase vangistusega.

«Menetluse praeguses staadiumis on alust arvata, et kannatanu hukkumine oli põhjustatud ettevaatamatusest raietööde tegemisel,» märkis Serikova ja lisas, et täpsemad asjaolud selgitab uurimine.

Tagasi üles