Riigil napib maade väljaosturaha

Liina Laks
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lendorav vajab pesitsemiseks ja elamiseks suuri õõnsustega puid, peamiselt haabasid, mida on vanade metsade raiumise tõttu Eestis jäämas üha vähemaks.
Lendorav vajab pesitsemiseks ja elamiseks suuri õõnsustega puid, peamiselt haabasid, mida on vanade metsade raiumise tõttu Eestis jäämas üha vähemaks. Foto: Rainar Kurbel

Möödunud nädalal loodi keskkonnaministri otsusega 25 uut lendoravate püsielupaika. Lääne-Virumaal Rägavere vallas laiendati kaitsevööndit ühtekokku 433 hektarile. See samm on tekitanud aga vastuolu maaomanike seas.

Kuna osa neist metsadest asub eramaal, kutsus samm esile kohalike pahameele. Rait Vaher ostis 1990. aastate lõpus 35 hektarit metsa. Kui ta sealt lendorava leidis, andis mees leiust riigile teada ja metsa kehtestati 2006. aastal piiranguvöönd. 2007. aastal võttis ta omale ka vabatahtliku kaitsekohustuse.

«Ma teadsin, et põhiseaduse järgi on mul sel juhul õigus mets riigile müüa. Aga ma ootan juba kümme aastat... Ja praeguse seisuga peaksin veel kolm kuni üheksa aastat ootama,» rääkis Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles