Arst jäi patsiendi surmas süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus mõistis Igor Gorjatšovi süüdi patsiendi surma põhjustamises ettevaatamatusest, kuid kolleegide hinnangul on ta tegelikult hea arst.
Viru maakohus mõistis Igor Gorjatšovi süüdi patsiendi surma põhjustamises ettevaatamatusest, kuid kolleegide hinnangul on ta tegelikult hea arst. Foto: SERGEI STEPANOV/npa

Viru maakohus mõistis eile Ida-Virumaal tegutseva arsti Igor Gorjatšovi (43) süüdi ettevaatamatusest patsiendi surma põhjustamises ning määras talle karistuseks ühe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse. Arstina töötamise õigus jäi mehel alles, kuigi süüdistaja nõudis ka selle äravõtmist.

Kohus otsustas, et karistust ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane kohtu määratud katseajal toime uut tahtlikku kuritegu. Gorjatšovile määrati katseajaks kaks aastat. Mees ei soovinud pärast kohtuotsuse ettelugemist ajakirjanikega suhelda.

Samuti mõistis kohus arstilt välja varalise kahju hüvitamiseks 406 eurot ja mittevaralise kahju hüvitamiseks 14 190 eurot. Samuti tuleb tal tasuda sunniraha 645 eurot, kaitsja tasu 299 eurot ja ekspertiisitasu 271 eurot. Mees ise ennast kohtus süüdi ei tunnistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles