Koolinoored alustasid gümnaasiumi valimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikatsed
Koolikatsed Foto: Urmas Luik

Sügisel gümnaasiumis õpinguid jätkata soovijad hakkasid eile koolidesse taotlusi esitama, kõige suurem tung on tõenäoliselt taas kesklinna populaarsematesse koolidesse.

Kesklinna nelja gümnaasiumi ühiskatsetele oli täna keskpäevaks registreerinud 474 noort, kes soovivad sügisel oma kooliteed jätkata Tallinna reaalkooli, 21. kooli, Gustav Adolfi gümnaasiumi või Inglise kolledži 10. klassis.

Taotlusi kandideerimiseks hakati internetis vastu võtma eile. Reaalkooli õppealajuhataja Ene Saar ütles, et tavaliselt tuleb kõige suurem hulk registreerujaid just esimestel päevadel. «Ta kipub nii olema, et registreerutakse esimestel päevadel, siis saabub natuke aeg vaikust ja siis, kui registreerimisaeg hakkab lõppema, saabub uuesti tõusuperiood,» kirjeldas ta.

Reaalkool avab sügisel kolm 10. paralleelklassi, kuhu võetakse 108 õpilast, GAG neli klassi 140 õpilaskohaga. Inglise kolledž avab kaks ja 21. kool kolm paralleelklassi. Neli kooli viivad ühiskatsed korraga läbi 21. märtsil.

Noored ei kiirusta

Teistes koolides avaldustega kiirustatud pole. Vanalinna hariduskolleegiumist öeldi, et praegu pole veel üldse palju taotlusi esitatud. «Koolivaheajani on veel aega, enne seda jõuavad nad avaldused ära tuua,» öeldi kooli õpetajate toast. Praegu on toodud vaid kümmekond avaldust, kuigi tavaliselt on gümnaasiumi soovijaid umbes 300.

Prantsuse lütseumi õppealajuhataja Anne Küüsmaa ütles, et esialgu on avaldusi vähe esitatud, sest noor inimene ei rutta esimesel päeval. Tema sõnul on praegu alla 20 avalduse antud. «Tavaliselt on meil konkurss 4-5 inimest kohale,» lisas ta. Prantsuse lütseum avab sügisel kaks paralleelklassi. Osa õpilasi saavad ilma konkursita gümnaasiumis õppimist jätkata, osa peab läbima katsed võrdselt väljastpoolt kooli tulijatega.

Haridusameti andmetel asub tänavu sügisel pealinnas 10. klassides õppima 2960 last.

Tallinnas on kokku 51 munitsipaalgümnaasiumi (31 eesti ja 20 vene õppekeelega) ning 3 täiskasvanute gümnaasiumi (2 eesti ja 1 vene õppekeelega). Ülelinnalise teeninduspiirkonnaga gümnaasiume on kokku 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles