Originaalsest ideest sündis haarav lugu Eestist

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kodanik Hilda Vaike Molina Madisson on sündinud Hondurases ja elab praegu Hispaanias.
Eesti kodanik Hilda Vaike Molina Madisson on sündinud Hondurases ja elab praegu Hispaanias. Foto: Mihkel Maripuu

Hea ajakirjanduse parim valuuta on usaldusväärsus ja originaalne idee. Uuriva toimetuse kogenuima ajakirjaniku Anneli Ammase eesvedamisel avaldas Postimees tänavu pealtnäha lihtsa, kuid ajalooliselt tähtsa lugude sarja. Avaldasime Eesti Vabariigi 25. sünnipäeva puhul nende noorte inimeste lood, kes on sündinud samal päeval, mil taasiseseisvus Eesti riik.

«Mul oli selle sarja tervikpilt kohe silme ees,» ütleb ligi 30 aastat reporteritööd teinud Anneli Ammas. «See, kuidas läbi nende inimeste saatuse saab iseloomustada Eesti Vabariigi viimast 25 aastat. Need lood on nüüd olemas ja neid saab kümne, 15 ja 25 aasta pärast uuesti teha.»

Ammas tunnistab, et 20. augusti laste sarja idee pole päris originaalne. Ta sai selle ERRi telesaatest «Hommik Anuga», kus kaks 1991. aasta 20. augustil sündinud noort inimest rääkisid telestuudios, et ei tunne oma saatusekaaslasi ega tea nendest midagi. Selline tõdemus tõi elukogenud ajakirjanikule pähe mõtte ise kõik need inimesed üles otsida ja nende senist eluteed kirjeldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles