Kes tegi? Ise tegi!

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilvese kodutalu Ärma pidi saama uhkeks külalistemajaks Erma Park. Peremehe presidendiamet tõmbas tema toonase abikaasa Evelin Ilvese plaanidele kriipsu peale, kuid tõelised segadused talu ümber algasid alles Ilvese ametiaja lõppemise järel, kui sai teatavaks, kui palju osaühing Ermamaa toetust tagasi peab maksma.
Toomas Hendrik Ilvese kodutalu Ärma pidi saama uhkeks külalistemajaks Erma Park. Peremehe presidendiamet tõmbas tema toonase abikaasa Evelin Ilvese plaanidele kriipsu peale, kuid tõelised segadused talu ümber algasid alles Ilvese ametiaja lõppemise järel, kui sai teatavaks, kui palju osaühing Ermamaa toetust tagasi peab maksma. Foto: Elmo Riig

Arvamuslugusid on laias laastus kahte sorti. Esiteks sellised, mida peab kirjutama, sest olukord nõuab. Teiseks sellised, mis sünnivad rohkem südame sunnil. Kõnealune tükk kuulub viimaste sekka. See libises ühel varajasel hommikutunnil minu sülearvuti ekraanile sisemisest pakitsusest anda oma lugejatele aimu president Toomas Hendrik Ilvese Ärma talu ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) saagas sisaldunud ebanormaalsusest, mis žanriliste eripärade tõttu polnud varem trükki jõudnud uudistest välja paistnud.

See ei olnud tavaline arvamuslugu, sest reeglina pole ajakirjanikel kombeks oma töö traagelniite lugejatele demonstreerida. Ent olles Ärma-teemas mitme nädala vältel kogenud ridamisi tagasilööke, jõudsin veendumusele, et ses asjas ongi ehk õmbluskohad kõnekamad kui kangas nende vahel. Polnud aus seda teadmist enda teada hoida.

Tajusin esimesest hetkest, mil presidendi talu tuleviku kohta uurima hakkasin, et süsteem minu vastas mängib mingit teist mängu. Küsimused olid lihtsad, mistõttu võinuks ka vastused tulla kiiresti ja selgesõnaliselt. Aga ei tulnud. See häiris ja ärritas. Seda enam, et asja keskmes oli president, kes kümnend varem ametisse asudes oli väga jõuliselt kutsunud üles lahti ütlema tagatubade Eestist ning kelle hilisemad ametialased tegemised on vaieldamatult tunnustamist väärt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles