Kantsler: kuusikute raievanuse alandamine võib ka ära jääda

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK nõukogu esimees Andres Talijärv
RMK nõukogu esimees Andres Talijärv Foto: Kuvatõmmis videost

Keskkonnaministeeriumi kantsler Andres Talijärv ütles, et kuuse lageraievanuse alandamine on tekitanud ühiskonnas kõige suuremat resonantsi ja kui leitakse, et seda pole mõistlik teha, jääb see ilmselt ära.

Talijärv rääkis Vikerraadio saates «Reporteritund», et ministeerium ei ole ühtki muudatust jõuga ära teinud ning otsused eeldavad konsensuse olemasolu. Kui vastuolud on teravad ja üksmeelt pole, ei ole ka muudatusi teha võimalik, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kava langetada kuusikute raievanus 80 aastalt 60-le ning kaotada piirang, mis võimaldab piirinaabril keelata naaberkinnistul metsa raiumist, on saanud palju vastukaja. Samas märkis Talijärv, et Eestis on palju sellist metsa, mis «lausa karjub kirve järele - metsa osa on metsanduslikus mõttes raisku läinud ja ka liikidel ei ole toimetamiseks ruumi».

Pikemalt saab lugeda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles