Eesti politsei silmad Soomes kinnitavad varaste spetsialiseerumist (2)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti taskuvaraste tegutsemis tippaeg on suvistel nädalalõppudel, mil võetakse ette paaripäevane reis Helsingisse ja tagasi. Varastatakse nii Helsingi südalinnas kui ka laeval. Pildil kaader turvakaamera videost 2011. aasta suvel, kus pikanäpumehed tegutsevad Tallinna sadamas, varastades Soome turisti taskust rahakoti.
Eesti taskuvaraste tegutsemis tippaeg on suvistel nädalalõppudel, mil võetakse ette paaripäevane reis Helsingisse ja tagasi. Varastatakse nii Helsingi südalinnas kui ka laeval. Pildil kaader turvakaamera videost 2011. aasta suvel, kus pikanäpumehed tegutsevad Tallinna sadamas, varastades Soome turisti taskust rahakoti. Foto: Kaader videost

«Mõnikord on aega kümme minutit, teinekord kaks tundi, sest just nii kaua liigub laev,» kirjeldab oma tööd Eesti politseiametnik Helsingis. Ta räägib esimest korda, kuidas meie kurjategijad teispool lahte käituvad ning mil viisil nad seal vahele võetakse.

Artur (nimi muudetud – O. K.) on Eesti üks eripärasema tööga politseiametnikke. Viimased viis aastat on ta meie korrakaitsjate silmadeks ja kõrvadeks Helsingis ja selle ümbruses. Vastavalt kahe riigi politsei lepingule töötab ta iga päev õlg õla kõrval Soome kriminaaluurijatega.

Põhjust selleks on, sest piirkonnast, kus elab ühtekokku üle miljoni inimese, on saanud tõotatud maa ka Eesti kurjategijatele. Jutt pole pelgalt taskuvarastest – suur osa neist puistab hoopis kauplusi, juveeliärisid ja kortereid, kruvib maha hinnalisi paadimootoreid või smugeldab autosid edasimüügi nimel maalt välja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles