«Vahetund Postimehega»: miks Eesti majandus ei kasva?

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuna äsja ilmus Postimehe suur majandusprognoos käesolevaks aastaks ning meenutati ka seda, kes ennustas kõige täpsemalt majandustulemusi 2016. aasta kohta, räägimegi täna kell 13.00 Kuku raadios majandusteemadel.

«Kui aastataguse Postimehe suure majandusprognoosi kommentaari pealkirjaks oli, et tuleb igav aasta, siis nüüdseks on selgunud, et polnud see nii igav midagi. Maailma mastaabis pakkusid põnevust Brexit ja Donald Trumpi valimine maailma suurima majanduse presidendiks, samuti suutis Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) erimeelustest üle saada ning jõudis koos päris mitme naftakartelli välise riigiga kokku leppida, et vähendab sel aastal musta kulla tootmist. Eesti seisvasse vette tekitas elevust valitsusevahetus ning nende suur tulude ümberjagamise kava,» kirjutas Postimehe majandusajakirjanik Tõnis Oja.

Seda, kui oluline on poliitika mõju majandusele, miks Eesti majandus ei lippa, kuidas ta kännu tagant taas välja saada ning mis hakkab toimuma 2017. aastal püüamegi saates ennustada.

Stuudios on lisaks Tõnis Ojale ka Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap ning saatejuhtideks on peatoimetaja Lauri Hussar ja reporter Madis Vaikmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles