Kütusemüüja prognoosib veebruaris olulist hinnatõusu

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Vaht pressikonverentsil.
Alan Vaht pressikonverentsil. Foto: Erik Prozes / Postimees

Kütusemüüja Olerex juhatuse liikme Alan Vahi sõnul on odava kütuse aeg möödas ning veebruari alguses tõuseb hind ilmselt viimase kahe ja poole aasta kõrgeimale tasemele ehk üle 1,3 euro liitri kohta.

Vaht tõi välja, et kütuse olulise hinnatõusu taga on kolm põhjust. Esiteks on naftakartell OPEC üle kaheksa aasta vähendamas oma naftatootmist. Teiseks tõuseb veebruari alguses Eestis kütuseaktsiis 10 protsenti, mis liidab kütuse jaehindadele otsa umbes viis senti. Kolmanda põhjusena rõhutas Vaht kütuse jaemüüjate järjest tihedamaks muutuvat konkurentsi.

Kõik see annab Vahi sõnul põhjuse prognoosida, et veebruari alguses tõusevad nii diisli kui bensiini hinnad üle 1,3 euro liitri kohta. Viimati olid kütusehinnad sellisel tasemel 2014. aasta juunis. Bensiini 95 ja diislikütuse liiter on seni püsinud enamasti 1,15–1,18 euro juures. «Odava kütuse pidu on möödas, see on selge,» rääkis Vaht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles