Organiseeritud kuritegevuses on juhtimiskriis (2)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkriminaalpolitsei juht Krista Aas oma kabineti uksel. Ta ütleb et töötajate värbamisega neil muret pole, sest kriminaalpolitseis on äge töötada.
Keskkriminaalpolitsei juht Krista Aas oma kabineti uksel. Ta ütleb et töötajate värbamisega neil muret pole, sest kriminaalpolitseis on äge töötada. Foto: Liis Treimann / Postimees

Keskkriminaalpolitsei juht Krista Aas räägib intervjuus Postimehele, kuidas tema töötajad hoidsid eelmisel aastal ära mõrva, kuidas politsei tegeleb allilmaliidri Nikolai Tarankovi tapmises kahtlustatava turvalisuse tagamisega, kuidas organiseeritud kuritegevusega seotud ringkonnad end pärast viimase aja turbulentseid sündmusi ümber korraldamas on ja kuidas uurijad jõudsid ühe lõppenud aasta põnevama majanduskuriteo jälile hoopis Poolas.

- Keskkriminaalpolitseil on allilmaga mässamist viimasel ajal kuidagi palju. Lisaks Pauluse asjale on Haron Dikajevi jõugu pooleliolev protsess, Andrei Kuzjakini juhitud kuritegelik ühenduse kohtu alla andmine ja kõige krooniks tapeti sügisel allilma kroonimata kuningas Nikolai Tarankov. Kaugele Tarankovi tapmise uurimisega jõudnud olete?

Oleme Nikolai Tarankov kriminaalasja materjali kokku pannud ja prokuratuuri saatnud. Prokuratuur praegu koostab süüdistust, aga meie poolt on töö tehtud. Aasta lõpus saatsime asja juba ära.

- Kahtlustatavaid on…

…jätkuvalt üks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles