Kahe suure ja rahvusvahelise laupkokkupõrge (6)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rahvusvaheline ülikool ütleb üles ehituslepingu rahvusvahelise kontserniga ja saadab töömehed koju – kuidas on võimalik, et 1,6 miljardi euro suuruse aastakäibega ettevõte ei saa hakkama raamatukogu seitsme miljoni eurose remondiga?

Tartu Ülikool ütles lepingu üles teisipäeval, võttis hoone ehitajalt enda kontrolli alla ja pani turvamehed uksele. YIT Groupi peakorter on Soomes, see tegutseb ka mitmes Ida-Euroopa riigis ja Venemaal. Siinne tütarfirma on YIT Ehitus, millega ülikool sõlmis ka mullu lepingu.

Tartu Ülikool on nimi, mida teatakse päris kindlasti ka YITi Soome peakorteris, igasugune kokkupõrge ajaloolise ülikooliga tähendab aga ettevõttele lisaks võimalikule rahakaole mainekahju.

Esimeses etapis tehti niisiis korda raamatukoguhoone ümbrus, millel on linlaste meelehärmiks endiselt YITi aiad ees. Teises etapis ehk 3. oktoobriks pidid valmis saama lugemissaalid, konverentsisaal, avatud hoidla ja fuajee ehk tavakülastajale mõeldud osa. Kolmandaks pidid korda saama keldrites olevad hoidlad ning neljandas ja viimases etapis veel mõned välitööd. Suhetele ülikooli ja firma vahel sai saatuslikuks tähtsaim ehk teine etapp.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles