Päästjad võtavad tuleohtlikud paigad oma hoole alla

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu 3. jaanuaril hukkus Ida-Virumaal Kohtla-Nõmmel puhkenud tulekahjus 58-aastane mees. Päästjate kohale saabudes olid leegid maja esimese korruse akendest väljas.
Mullu 3. jaanuaril hukkus Ida-Virumaal Kohtla-Nõmmel puhkenud tulekahjus 58-aastane mees. Päästjate kohale saabudes olid leegid maja esimese korruse akendest väljas. Foto: Ida päästekeskus

Päästeamet on välja selgitanud ohupiirkonnad, kus varasematel aastatel on pakase saabudes puhkenud tulekahjusid. Järgmisel viiel päeval liiguvad neis paigus päästjad, kes külastavad kodusid ja kontrollivad mahajäetud maju, püüdes nii ennetada traagilisi tuleõnnetusi.

Mullu jaanuaris hukkus Eestis külmade ilmade saabudes tulekahjude tagajärjel 11 inimest. Võrdluseks: terve aasta jooksul hukkus tulekahjudes 38 inimest.

Päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi sõnul kannab ameti senine ennetus head vilja, sest tulekahjudes hukkunute arv on vähenenud. Ent muret valmistavad endiselt just traagilised tulekahjud külmade ilmade saabumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles