Hiiglaslik kootud rahvuslipp vabariigi aastapäevaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtrik Pihl kudus ilmatu suure Eesti lipu. Ta kirjutas Facebookis 31. detsembril: "Minul sai ka täna see 4 aastat kestnud näputöö valmis ja ootab oma etteasteid laos. 140 km lõnga läbi näppude lastud."
Valtrik Pihl kudus ilmatu suure Eesti lipu. Ta kirjutas Facebookis 31. detsembril: "Minul sai ka täna see 4 aastat kestnud näputöö valmis ja ootab oma etteasteid laos. 140 km lõnga läbi näppude lastud." Foto: Erakogu

Helsingis elav eestlane Valtrik Pihl sai 2016. aasta viimasel päeval valmis ilmatuma suure Eesti lipu, mida ta kudus ligi neli aastat.

Lipu kudumist alustas ta vabariigi aastapäeval aastal 2013. «Ma üritasin, et nüüd lõppeb aasta ja jõuan ka oma näputööga ühele poole, mis algselt oli plaanitud küll viis aastat, et täpselt Eesti Vabariigi sajandaks sünnipäevaks valmis saada,» rääkis Pihl raadiosaates «Vikerhommik».

160-ruutmeetrilist lippu kudus ta oma kahetoalises korteris praktiliselt iga päev ja päevas kulus sellele keskmiselt kolm tundi. «Mul oli oma taktika, et 500 silma, siis oli väike kohvipaus, ja siis jälle 500,» kirjeldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles