Riigiprokurör Laura Vaik lahendab nüüd kolleegide vastu esitatud kaebusi

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiprokurör Laura Vaik ajakirjanike küsimustele vastamas.
Riigiprokurör Laura Vaik ajakirjanike küsimustele vastamas. Foto: Liis Treimann

Varem terrorismikuritegude ja Edgar Savisaare ametist tagandamisega tegelenud riigiprokurör Laura Vaik on prokuratuuri süüdistusosakonnast liikunud järelevalveosakonda.

Järelevalveosakond tegeleb prokuröride nõustamisega, kaebuste lahendamisega ja üleriigilise praktika ühtlustamisega.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina selgitas, et arvestades riigiprokurör Laura Vaigu varasemat töökogemust sealhulgas rahvusvahelise tasandil, tegeleb ta alates möödunud aasta lõpust majandusprokuröride nõustamisega. Ühtlasi mahuvad tema töökohustuste hulka Põhja ja Lõuna ringkonnaprokuratuuri majanduskuritegudega seotud kaebemenetlused.

«Samuti on ta kontaktisikuks rahvusvahelise kaitse all olevate isikutega seotud kuritegude, sealhulgas vaenu- ja vihakuritegude, menetlemisel ning neis asjades üleriigilise praktika ühtlustamisel,» lisas Kostina.

Vaik esindas riiki kohtus näiteks siis, kui arutlusel oli kuriteokahtlustuse saanud toonase linnapea Edgar Savisaare ametist kõrvaldamine. Vaik oli küll võidukas, sest Savisaar tagandati ametist, kuid seejuures sai ta hakkama tähelepanuväärse prohmakaga.

Nimelt saatis prokurör Savisaare kaitsjatele tunamullu septembris meilitsi kohtukutse, kuid lisas sinna näpuvea tõttu digiallkirjastatuna oma töödokumendi, mis puudutas kahtlustuse sisu ja prokuröri sisulist hinnangut süüasja materjalide kohta.

Samuti esindas ta Eesti riiki kohtus riigi esimeses terrorismiga seotud süüasjas, kus kaht Tallinna meest süüdistati islamiterrorismi toetamises. Terrorismijuurdlusi juhib nüüdsest Vaigu kolleeg, riigiprokurör Vahur Verte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles