TS Laevad võttis Poola laevatehaselt Tõllu vastu

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolas Remontowa laevatehases ehitatud parvlaev Tõll.
Poolas Remontowa laevatehases ehitatud parvlaev Tõll. Foto: TS Laevad

TS Laevad OÜ juhatuse liige Mart Loik võttis täna Poola Remontowa laevatehaselt vastu parvlaeva Tõll, alus hakkab Eesti poole sõitma lähipäevil.

Mart Loik vormistas laeva üleandmise-vastuvõtmise akti ja omandiõiguse ülemineku dokumendid. Eesti saatkond Varssavis väljastas laevale ajutise liputunnistuse. Ühtlasi tasus TS Laevad Remontowa tehasele viimase osamakse, teatas TS Laevad.

Mart Loigu sõnul väljastas klassiühing DNV laevale vajalikud sertifikaadid. Laev registreeritakse Eesti kohturegistri laevaregistris Eestisse saabumisel.

TS laevade juht Kaido Padar ütles Postimehele, et viimastel päevadel kõrvaldas Poola laevatehas Tõllul viimased väikesed märkused ja täna õhtuks oli laev sellises seisus, et sai laeva ülevõtmise aktile alla kirjutada.

Padari sõnul tuleb enne kojusõitu teha veel viimaseid ettevalmistusi, tõenäoliselt asub laev teele nädalavahetusel või uue nädala alguses. Enne laevatehasest väljumist tuleb teha veel viimased  ettevalmistused ehk läbi viia õppused meeskonnale ning varustada laev vee, toiduainete ja kütusega. 

Tõllu toob Poolast Eestisse 11-liikmeline meeskond. Teekonna kestuseks on planeeritud 2-3 päeva. Laev hakkab sõitma Virtsu-Kuivastu liinil. Laeva esimene peatus Eestis saab olema Virtsu sadamas.

Eelmisel aastal lootis TS Laevad, et Tõllu saab võtta Poola laevatehaselt vastu enne aastavahetust, kuid ettevõte loobus enne jõule plaanist ning juba kohapeale sõitnud laevameeskond sõitis jõulupühade ja aastavahetuse ajaks kodumaale tagasi.

Poola laevatehases valminud Tõllule oli Eesti inspektoritel vähem märkusi, kui Türgis Sefine laevatehases valminud Leigril. Leiger asus Türgist Eesti poole teele novembri alguses ja alustas enne jõule, 22. detsembril Rohuküla-Heltermaa liinil regulaarreise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles