Kas Michali tugev algus ja Pevkuri napp võit? (2)

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal ja Hanno Pevkur.
Kristen Michal ja Hanno Pevkur. Foto: Margus Ansu / Raigo Pajula

Asju õigete nimedega nimetades pole Reformierakonna jaoks harjumatult terav uue juhi valimine tingitud mitte sellest, et erakond pöördunuks Taavi Rõivase vastu, vaid lootusest võimalikult kiiresti uuesti riigis võimule pääseda, mis oleks võimatu Rõivasega, keda IRL ja sotsid on umbusaldanud. Tarvis on uut nime, et jätta avatuks kõik läbirääkimisuksed ja seda võimalikult kähku.

Kui näiteks Keskerakonna üldkogude eel käib vaidlus selle üle, kui paljud tuhatkonnast delegaadist on hoolika valskusega valitud ühele või teisele kandidaadile häält andma, siis Reformierakonna 12 440 liikmel on olnud terve nädal võimalus oma eelistatule – Kristen Michalile või Hanno Pevkurile – anda hääl interneti teel.

Kuuldavasti on seekordne terav parteijuhi kampaania reformierakondlasi aktiviseerinud ning eile õhtul kell 18 lõppenud inernetihääletusel järel oli oma valiku teinud üle tuhande erakonnaliikme. Kui homsele üldkogule Tallinnas on tulemas üle 500 erakondlase, siis võib eeldada lõplikuks Siim Kallase, Andrus Ansipi ja Taavi Rõivase järeltulija otsustajaks ligi 2000 erakondlast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles