Pevkur – laitmatu mainega kriitik

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur
Hanno Pevkur Foto: Jaanus Lensment

Oli veidi ootamatu, kui 2015. aasta riigikogu valimistel seadis Reformierakond Eesti lõunamaakondades Võru-, Valga- ja Põlvamaal oma valimisnimekirja etteotsa toonase siseministri Hanno Pevkuri, kes oli kandideerinud varem Tallinnas ja Lääne-Virumaal.

Tänavatel-poodides oma näo ja nimega võimalikele valijatele teepakke jagades osutus aga valik väga täpseks: 2014. aastal Võrumaal Luhamaa piiripunkti lähedal röövitud kaitsepolitseinik Eston Kohver osutus Pevkuri võrratuks kampaaniameistriks – iga lõunaeestlane soovis kuulda Eesti-Vene piiri väljaehitamisest, tugevdamisest. Võidetud 4766 häält ületasid kõiki tema varasemaid riigikogu valimiskatseid üle kahe korra.

Praegusel võitlusel Reformierakonna esimehe kohale on Pevkuril eelised just väljastpoolt pealinna erakonnaliikmete ja n-ö lihtsate inimeste seas. Kõik hetkehinnangud nii Pevkuri kui ka Michali toetajaskonna seast peavad Pevkuri võitu tõenäolisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles