Eestlanna kodus plahvatas pärast laadimist kahe aasta vanune Samsungi telefon (12)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung
Samsung Foto: Geenius.ee

Eesti neiu jagas reedel sotsiaalmeedias fotosid oma Samsungi telefonist, mis plahvatas pärast öist laadimist. Samsungi kommunikatsioonijuht lubas, et ettevõte viib läbi põhjaliku uurimise ja selgitab välja juhtunu põhjuse.

«Mu telefoni aku oli plahvatanud, maha lennanud ja põles maas,» kirjeldas neiu Facebookis, kuidas ta ärkas kõva paugu ja kärsahaisu peale.

Ta kinnitas, et tegu on telefoniga Samsung Galaxy S5, mis oli ostetud ligi kaks aastat tagasi.

Telefoni plahvatamisest tekkinud põlenud koht põrandal / Allikas: Geenius.ee
Telefoni plahvatamisest tekkinud põlenud koht põrandal / Allikas: Geenius.ee Foto: FB

Geenius.ee kirjutas, et praegu pole teada, kas telefoni aku võis olla saanud füüsilise kahjustuse, kas telefonis originaalaku või mõni muu, millise laadijaga telefoni laeti ja muud detailid.

«Oleme antud juhtumist teadlikud ning niipea kui sellealane esmane info meieni jõudis, kontakteerusime kohe ka telefoni omanikuga ja palusime seade esimesel võimalusel teeninduspunkti tuua,» teatas Geeniusele Samsungi Baltimaade kommunikatsioonijuht Krišjanis Ozols.

«Peame kasutajate ohutust esmaseks prioriteediks ja seetõttu viime läbi põhjaliku uurimise, et selgitada välja detailne juhtunu põhjus,» lisas ta.

Plahvatanud Samsung Galaxy Note 7 telefon. Allikas: STR/AFP/Scanpix
Plahvatanud Samsung Galaxy Note 7 telefon. Allikas: STR/AFP/Scanpix Foto: STR/AFP

Eelmise aasta lõpus lõpetas Lõuna-Koera tehnoloogiagigant Samsung oma uue tipptelefoni Note 7 tootmise seoses mitmes riigis ilmsiks tulnud probleemiga – laadimise käigus plahvatavate akudega.

Tallinna tehnikaülikooli füüsikainstituudi dotsent Arvo Mere selgitas, et liitiumioonakude puhul on tihti probleemiks sisemise lühise tekkimine ning see pole ainult Samsungi mure.

Küll aga on Samsung akut arendades läinud veidi liiga kaugele, püüdes kasutusele võtta üliväikese, kuid suure mahutavusega aku, ning seetõttu kannatab ka seadme töökindlus, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles