Vägivaldne jõuk astus kohtu ette

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus algas eile kohtuprotsess Tallinnas ja Rakveres tegutsenud jõugu üle, mida juhtis süüdistuse järgi üheks 1990. aastate Eesti kuritegelikuks liidriks nimetatud Andrey Kuzyakin. Riigiprokuratuuri esitatud süüdistuste hulgas on väljapressimine, varastamine ja orjastamine.

Kohtu ette astusid Andrey Kuzyakin, Marek Kase, Georgi Abuladze, Urmas Vels, Aap Vels, Paavo Vels, Maarjo Kalda, Steven Tamm ja A. Kuzyakin, Kase, Abuladze ning isa ja poeg Urmas ja Aap Vels kuulusid riigiprokuratuuri süüdistuse järgi kuritegelikku ühendusse, ülejäänud süüalused uurimisandmetel jõugu liikmed ei olnud, kuid panid samuti kuritegusid toime.

Ükski kuritegelikku ühendusse kuulumises süüdistatu end istungil süüdi ei tunnistanud. Süüdistuse järgi sai kuritegelik ühendus raha peamiselt vargustest ja väljapressimisest. Peale varastamise, orjastamise ja väljapressimise süüdistatakse asjaosalisi veel kelmuses, dokumentide kuritarvitamises ja varastatud asjade hoiustamises. Kriminaalmenetluse käigus arestiti süüalustelt sõidukeid, kinnistuid ning muud vara koguväärtusega ligi veerand miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles