Komisjon soovitab Pöide ja Ruhnu ühendada Saaremaa vallaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu saar
Ruhnu saar Foto: Irina Mägi

Haldusreformi Lääne-Eesti piirkondlik komisjon tegi valitsusele ettepaneku ühendada nii Pöide kui ka Ruhnu vald Saaremaa vallaga, kirjutab Saarte Hääl.

Komisjoni esimees Väino Tõemets sõnas, et komisjon tegi ettepaneku ühendada Pöide vald Saaremaa vallaga ning samuti ei toetanud komisjon Ruhnu vala esitatud eranditaotlust.

Kohapealse nõudluse vähesusest sõltumata tuleb Ruhnu saarel tagada elanikele vajalike avalike funktsioonide täitmine, nagu näiteks haridus, sotsiaalteenused, esmatasandi tervishoid, taristu ning lisaks maandada saarelisusega kaasnevate riske, nagu näiteks energiavarustus, side ja kommunikatsioon, transpordiühendus, esmaabi ja päästevõimekus ja korrakaitse, märkis Tõemets.

Praeguses olukorras pole Ruhnul võimalik tagada kõigi ametnike kõrget kompetentsi ja vajalikku spetsialiseerumist avalike teenuste kvaliteetseks osutamiseks. Sellest lähtuvalt tegi piirkondlik komisjon valitsusele ettepaneku valla ühendamiseks teiste Saaremaa omavalitsustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles