Edgar Savisaar saatis viimasele teekonnale vana sõbra Lembit Koigi (1)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Sander Ilvest

Edgar Savisaar teatas sotsiaalmeedias, et saatis täna viimasele teekonnale vana sõbra ja Rahvarinde ühe looja Lembit Koigi.

«Saatsime Rahvarinde muuseumis täna viimasele teekonnale minu vana sõbra Lembit Koigi. Saatsin talle veel vana aasta lõpus haiglasse tervitusi ja siis oli lootust. Aga aeg läheb...» kirjutas Savisaar Facebookis.

«Lembit Koik oli üks Rahvarinde loojatest, esimese eestseisuse liige kõige raskemal ajal, silmapaistev spordiajakirjanik ja publitsist. Tema kirjutas esimese raamatu Rahvarindest «Balti tee»,» jätkas ta.

«Kohal olid paljud Rahvarinde veteranid ja sõbrad. Kolm esimese eestseisuse liiget seitsmest - Kostel Gerndorf, Rein Veidemann ja ka mina. Matusetalitusel viibis president Arnold Rüütel. Ei näinud kedagi valitsusest ega Tallinna linnavalitsusest. Ma vist ei teinud kellelegi liiga? Lihtsalt inimeste mälu on lühike,» heitis Savisaar ette.

Eesti poliitika grand old man lisas: «Rääkisime Rahvarinde muuseumi rahvaga, et korraldame muuseumis sel aastal Lembit Koigi mälestusnäituse. Tulge vaatama!»

Toimetaja märkus: Edgar Savisaare väide oma postituses, nagu Lembit Koik oleks olnud üks olümpiakomitee taastajaist, ei vasta tõele. Komitee taasasutajaiks ja selles protsessis võtmerolli mänginud isikuteks loetakse järgmised inimesed: Arnold Green, Atko-Meeme Viru, Rein Haljand, Jaan Talts, Bruno Junk, Eri Klas, Tõnu Laak, Ants Laos, Mikk Mikiver, Peedu Ojamaa, Gunnar Paal, Toomas Savi, Aado Slutsk, Mart Tarmak ja Jaak Uudmäe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles