Tartu hobusetallid sattusid kaebajate rünnaku alla (1)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ratsakooli juhatuse liige Lembit Kalev oma hobustega. Vastupidiselt kaebusele, et talli ratsud on närvilised ja agressiivsed, olid loomad ajakirjanike vastu sõbralikud ja uudishimulikud.
Tartu ratsakooli juhatuse liige Lembit Kalev oma hobustega. Vastupidiselt kaebusele, et talli ratsud on närvilised ja agressiivsed, olid loomad ajakirjanike vastu sõbralikud ja uudishimulikud. Foto: Sille Annuk / Postimees

«Issand, kui jubedad inimesed elavad meie keskel,» võib lugeda Facebooki emotsioonidest tiinest postituste massist. Loomakaitsjad võtsid ette kaks Tartu hobusetalli, rappisid neid sotsiaalmeedias ning kaebasid ühe ka veterinaar- ja toiduametisse ning prokuratuuri.  

Kahe talli hobuste väidetava väärkohtlemise paljastamise võtsid ette korraga kaks loomakaitseorganisatsiooni, nii Eesti Loomakaitse Selts kui ka Eestimaa Loomakaitse Liit. Selts kaebas prokuratuuri Raadil asuva Tartu ratsakooli, liit aga veterinaarametisse Ihaste ratsaspordikeskuse peale. Juba varem käisid veterinaarametnikud kaebusi kontrollimas Tartu ratsakoolis. Et anda oma tegevusele laiemat kõlapinda, pöördus loomakaitse selts ka Postimehe ajakirjaniku poole.

Sain seitse fotot, kus kujutatakse muuhulgas katkise silmaümbrusega hobust, ühel hobusel on turjal karvutu laik, näeb ka haava kõhupiirkonnas – seal, kus asub ratsaniku kannus – ja kapja, millele löödud raud tundub võhikule veidi kulunud ja kabi sellest pisut üle kasvanud. On ka kaks ähmasevõitu pilti talli latrist, mis peaks näitama seda, et allapanu on vähe ja see ei kõlba.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles