Video: selline hakkab välja nägema Reidi tee (3)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Tallinna linnavalitsus avaldas plaanitavat Reidi teed tutvustava video, tee-ehitus peaks lõppema järgmise aasta sügisel.

«Ma arvan, et selliseid visualiseeringuid tuleks rohkem teha, sest see annab hea pildi sellest, mida plaanitakse, ja ehk võtab maha ka asjatuid pingeid ja hirmutamist, et tegemist on mingi kohutava magistraaltee ja ei millegi muuga,» ütles linnapea kohusetäitja Taavi Aas Tallinna TV saates «Pealinnatund».

Ta arvas, et võib-olla sai projektile lihtsalt vale nimi pandud ja seda oleks pidanud algusest peale kuidagi teistmoodi nimetama. «Sest nagu sellest videost näha, on seal nii rannapromenaad, kergliiklustee, puhkealad rannas kui ka haljastus sinna piirkonda, mis täna on tegelikult suures ulatuses täielik tühermaa. Ma arvan, et need, kes seda videot vaatavad, saavad sisuliselt näha, kuidas see Reidi tee tulevikus välja nägema hakkab,» rääkis Aas.

Ei Reidi tee ega Haabersti ristmik tema sõnul sel aastal päris valmis ei saa. Kolmest suurest objektist ehitatakse tänavu lõpuni vaid Gonsiori tänav. «Objektide kiirema valmimise eelduseks oleks olnud ka kiiremini saadav ehitusluba. Aga näiteks Reidi tee puhul on meil riigi keskkonnaametiga arutelud enam-vähem ühel pool. Täna on meil veel diskussioon muinsuskaitsega, sest selle tee ääres on üks laevavrakk ja üks arvatav laevavrakk. Sellepärast oleme nende lubadega sellises staadiumis, et me ei saa olla kindlad, et need objektid sel aastal valmis saavad, aga ehitustega alustatakse. Oleme kohtunud ka ehitajatega, et saada tagasisidet, kuidas nemad näevad tööde tähtaegu ja pärast neid kohtumisi vaatasime tähtajad üle,» lisas Aas.

Reidi tee peaks valmima järgmise aasta oktoobris.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles